AuberginedippRostad aubergine är ett gott tillbehör till många rätter. Detta recept ger en sats stor nog för en buffé, fest eller större middag. Du behöver
Gör så här:Rensa och skiva frukterna i fyra skivor på längden. Pensla med rikligt med olivolja och salta. Lägg auberginerna på bakplåtspapper eller smord plåt. Rosta i ugnen i cirka 250-275 grader tills frukterna blir mjuka och får fin färg. Låt auberginerna svalna lite och dra sedan loss skalet. Mixa aubergineköttet slätt, smaksätt med saften av en liten citron. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda väl. Smaka av och salta och peppra efter behov. Förvara auberginedippen i en skål och täck ytan med olivolja. Håller sig några dagar i kylskåp. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaIbland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek. PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! MuffinsRäddningen i en veckad pappersform
Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta. |
|