Bönbiffar som håller?
Jag är vegetarian och ammar min son som är äggallergiker. Har försökt göra bönbiffar utan ägg, men ännu inte varit så framgångsrik. Det blir mest stekt böngegga av det. Hur gör jag för att göra bönbiffar som håller ihop under stekningen?
- Liselotte
Hej Liselotte! Att göra biffar utan ägg kan ju vara lite knepigt ibland. Jag brukar använda någonting annat som bindemedel. Till exempel är kokt potatis bra, sojamjöl, majsmjöl, potatismjöl. Ett sätt är att koka polenta och blanda ner i smeten. Att mixa bönorna ganska släta med kryddor, lök och skorpmjöl och sedan tillsätta lite vätska tills smeten går att forma, är ett sätt som jag tycker fungerar. Havregryn fungerar också bra att lägga i smeten. Det går även att använda kokt havregrynsgröt i smeten för att hålla ihop den bättre. Prova någonting av detta och lycka till med biffarna! / Magnus Kommentar av
osignerat
22 augusti 2011
Ha de i ugnen i stället för att steka, jätte gott o nyttigt! Kommentar av
osignerat
18 maj 2011
koka linfrö å ha i Kommentar av
osignerat
21 februari 2011
Jag hörde en säga att kiärtmjöl är väldigt bra till att hålla ihop vegbiffar. Har tänkt prova det men vet inte var jsg ska köpa kikärtmjölet. Det blev gott och tar ihop bra påstod min vän. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! MorotskakaMorotskaka + limeDet pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan! BrödreceptMera matbröd!Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer? Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad. Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det! |
|
Använd bakpulver och maizena, jag använder det till falafel och dom går inte sönder vid fritering. Har testat med flera olika recept och inget har fungerat förutom bakpulver och maizena tillsammans! :) falafelbollarna blir dessutom ljuvligt knapriga och goda