Istället för mjöl?
Ska laga mat med mjöl, typ pannkakor, till min kille, men: han är diabetiker och går på strikt gi-diet, nöt-&mandelallergiker samt blir matförgiftad (jag skojar inte, har själv erfarit det) av linser och quinoa. Cous-cous, bulgur etc fullständigt uteslutet, likaså bovetemjöl och dinkel. Sojamjöl tål han inte heller. Finns det något alternativ överhuvudtaget?
- mammamu
Det var ingen lätt sak att lösa. Om han äter fullkornsmjöl finns möjligheten att göra pannkakor på råg. Hur är det med havre? Havremjöl är möjligt att laga pannkakor på - men det är tveksamt hur lågt GI de får.Hirs brukar gå att mixa och använda, tål han det? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? SconesFruktsconesVi är många som gillar scones! Att scones är populärt är kanske inte så konstigt - detta snabba bröd, som inte behöver jäsa, är lättbakat, kan varieras på många sätt. Och det smakar fantastiskt! Nybakade scones, med smör och ost, kanske en god citrusmarmelad eller sommarens sylt från förrådet? Och så te till, förstås! Variera sconesen med ett recept där torkad frukt och grahamsmjöl ger god smak åt brödet. Baka en omgång fruktscones, koka en kanna gott te och njut inne i värmen medan vårvintern härjar som värst utanför fönstret. Snabba, men varma mathälsningar från pepparochsalt! |
|
Om han tål rismjöl, så funkar det fint, Risenta t ex har det i sitt sortiment.