![]() ![]()
Ett vegan-recept för Våffeldagen!Visst går de att grädda våfflor utan ägg! Och goda blir de också.
Våfflor med vetemjöl
Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla våffeljärnet med olivolja eller någon annan matolja.
Prova också:
Läsarkommentarer
... 5dl mjöl menar jag givetvis, men ja, det blir ju typ 50/50 ändå x) Jag tog 25% mer mjölingredienser för att jag tyckte smeten såg lite tunn ut. Strö över lite socker på våfflorna, vispade soyagrädde med lite svartvinbärsslyt === Supergott :) Jag har inte testat receptet ovan, men här kommer ett alternativ som jag tror liknar vanliga våfflor mer: 2 dl vetemjöl 2,5 dl havremjölk eller sojamjölk 50 g smält margarin 1 tsk bakpulver 1 msk socker 0,5 tsk salt Man ska känna sitt våffeljärn väl för att göra våfflor på dinkel... Mina kladdade bara ihop och fastnade i våffeljärnet, har aldrig hänt med vetemjöl. Måste man ha just dom där mjölsorterna , går det inte lika bra med dinkel eller vetemjöl?? Veganvåfflor får alltid en "papp" smak. Finns det något sätt att få bort den "hårdare" konsistensen? ![]() ![]() ![]()
|
|
Mitt recept som jag brukar använda är veganskt om man använder mjölkfritt margarin:
50% mjöl 50% vatten, en matsked bakpulver, 200gr smält magasin/smör och ev. Lite vaniljpulver