![]() ![]()
Tårtbotten utan ägg?
![]() Hur får man till en fluffig och lätt tårtbotten utan ägg? Har provat med NoEgg, bakpulver, utan, ja jag har provat en del men får aldrig riktigt till det. Hjälp mig! :)
- Louise
![]() Ja, det är inte lätt att få en tårtbotten utan ägg - som ska påminna om en botten bakad med ägg. Det är som du säger svårt att få till en luftig botten. Det går att baka en sockerkaka utan ägg och använda havremjölk som vätska. Den blir god men inte så luftig som du kanske önskar? Kanske är det bättre att göra en annan typ av botten och tårta - en havreflarnsbotten eller mandelbotten? Eller en kladdkakebotten - men då är den såklart inte luftig. ![]() ![]() 13 februari 2013
Kolla in karolina tegelars på kakboken.se. I de böckerna finn helt oslagbara recept. Bättre än alla äggracept du kan tänka dig!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Hej.
Jag bakar min tårtbotten utan, använder istället för 1 ägg = 1 tsk bakpulver + ½dl apelsinjuice. Det blir suveräna tårtor, muffins och bullar. Har bakat o lagat mat utan ägg i över 20 år nu.