Tårtbotten utan ägg?
Hur får man till en fluffig och lätt tårtbotten utan ägg? Har provat med NoEgg, bakpulver, utan, ja jag har provat en del men får aldrig riktigt till det. Hjälp mig! :)
- Louise
Ja, det är inte lätt att få en tårtbotten utan ägg - som ska påminna om en botten bakad med ägg. Det är som du säger svårt att få till en luftig botten. Det går att baka en sockerkaka utan ägg och använda havremjölk som vätska. Den blir god men inte så luftig som du kanske önskar? Kanske är det bättre att göra en annan typ av botten och tårta - en havreflarnsbotten eller mandelbotten? Eller en kladdkakebotten - men då är den såklart inte luftig. Kommentar av
Helena
13 februari 2013
Kolla in karolina tegelars på kakboken.se. I de böckerna finn helt oslagbara recept. Bättre än alla äggracept du kan tänka dig!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! lyxspagetti4 X Carbonara!Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. |
|
Hej.
Jag bakar min tårtbotten utan, använder istället för 1 ägg = 1 tsk bakpulver + ½dl apelsinjuice. Det blir suveräna tårtor, muffins och bullar. Har bakat o lagat mat utan ägg i över 20 år nu.