Tårtbotten utan ägg?
Hur får man till en fluffig och lätt tårtbotten utan ägg? Har provat med NoEgg, bakpulver, utan, ja jag har provat en del men får aldrig riktigt till det. Hjälp mig! :)
- Louise
Ja, det är inte lätt att få en tårtbotten utan ägg - som ska påminna om en botten bakad med ägg. Det är som du säger svårt att få till en luftig botten. Det går att baka en sockerkaka utan ägg och använda havremjölk som vätska. Den blir god men inte så luftig som du kanske önskar? Kanske är det bättre att göra en annan typ av botten och tårta - en havreflarnsbotten eller mandelbotten? Eller en kladdkakebotten - men då är den såklart inte luftig. Kommentar av
Helena
13 februari 2013
Kolla in karolina tegelars på kakboken.se. I de böckerna finn helt oslagbara recept. Bättre än alla äggracept du kan tänka dig!!! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Gott till utflykten!SportlovsdagsNu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos? GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... |
|
Hej.
Jag bakar min tårtbotten utan, använder istället för 1 ägg = 1 tsk bakpulver + ½dl apelsinjuice. Det blir suveräna tårtor, muffins och bullar. Har bakat o lagat mat utan ägg i över 20 år nu.