Gelé utan att koka?
Jag letar efter veganskt geleringsämne som inte behöver kokas (agar agar måste ju kokas för att fungera), har du några tips?
- Nina
Hej Nina! Ojdå... det var värre det! Jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Jag känner inte till någonting som går att lösa kallt och sedan tjocknar av sig själv. Alla sorters stärkelse som går att få tjocka/ geléartade kräver ju kokning/ uppvärmning. Nu vet jag inte riktigt vad du ska använda gelén till, kanske går det att hitta en annan lösning? / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!
Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida… |
|
hej jag bor i abu-dhabi o vill göra pannacota utan gelatin(finns ej att köpa det är ju från gris).hjälp mig, hörde om agar agar men vet ej hur mycket jag ska använda? om det står 1 gelatin blad i recepten hur mycket motsvarar det i agar agar flingor/pulver/hel tacksam för svar mvh wivi