NöttårtaAprikos och banan blir en god fyllning i denna nötiga tårta! Du behöverReceptet är för 6 personer. Botten
Fyllning
Garnering
Gör så här:Smörj en kakform som rymmer minst en liter med olja eller matfett. Strö i grahamsgrynen. Hacka nötterna och blanda ner i en skål med vetemjölet, sojamjölet, bakpulvret och de hackade dadlarna. Rör matfettet och sockret poröst i en annan skål och tillsätt rumsvarm havremjölk till denna. Blanda samman bunkarnas innehåll och häll i den smorda och ströade formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i cirka 45 minuter med 175 graders värme. Låt kakan stelna något innan den tas ur sin form. Låt svalna. Dela i två bitar med en brödkniv. Fyllningen: Mosa bananen och blanda med aprikosmarmeladen. Bred fruktmoset på den nedre bottnen. Lägg på den övre bottnen och garnera med vispad sojagrädde och hela vindruvor. Strössla över hasselnötskrosset. Kommentar av
P.K
23 januari 2009
Oh yeah oh yeah! Svar av Namn/signatur
1 maj 2012
Eller hur! x3 MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! SoppreceptGröna soppor i alla färgerÄter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa! Varma sopporSnabb ärtsoppaMed en enkel mixer lagar du snabbt några riktigt goda soppor. På några minuter kan du sno ihop en krämig och smakrik morotssoppa till lunchen. Lika enkelt lagar du potatissoppan eller den släta svampsoppan som ska bli förrätt till söndagssteken. En god variant på grön ärtsoppa, med äppelcider och dragon passar utmärkt både till lunch och förrätt. Gott kan faktiskt vara snabbt! |
|
ska prova denna nu, dock med annan torkad frukt än dadel