NöttårtaAprikos och banan blir en god fyllning i denna nötiga tårta! Du behöverReceptet är för 6 personer. Botten
Fyllning
Garnering
Gör så här:Smörj en kakform som rymmer minst en liter med olja eller matfett. Strö i grahamsgrynen. Hacka nötterna och blanda ner i en skål med vetemjölet, sojamjölet, bakpulvret och de hackade dadlarna. Rör matfettet och sockret poröst i en annan skål och tillsätt rumsvarm havremjölk till denna. Blanda samman bunkarnas innehåll och häll i den smorda och ströade formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i cirka 45 minuter med 175 graders värme. Låt kakan stelna något innan den tas ur sin form. Låt svalna. Dela i två bitar med en brödkniv. Fyllningen: Mosa bananen och blanda med aprikosmarmeladen. Bred fruktmoset på den nedre bottnen. Lägg på den övre bottnen och garnera med vispad sojagrädde och hela vindruvor. Strössla över hasselnötskrosset. Kommentar av
P.K
23 januari 2009
Oh yeah oh yeah! Svar av Namn/signatur
1 maj 2012
Eller hur! x3 MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. SalladerSomriga salladerÖverflödet av jordgubbar gör sig påmint, men desserter passar inte alla dagar. Bjud på modig jordgubbssallad med lagrad ost! För den klassiska smaken passar caesarsallad i eget majestät eller som tillbehör, gärna till grillat. Laxsallad med äpple är uppfriskande liksom pastasallad med ost och skinka. I all enkelhet. |
|
ska prova denna nu, dock med annan torkad frukt än dadel