HirsbiffarHirs är perfekt till biffar! Lättlagade och smakliga. Du behöver
Gör så här:Koka upp vattnet och tillsätt hirs och salt. Låt koka under lock i cirka 15 minuter. Tag bort från plattan och låt svälla under lock i 10 minuter. Finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda ner lök, vitlök, vitpeppar och majsmjöl i hirsen. Blanda noga och forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme till de får fin färg. Servera nystekta med bulgur eller potatis och grönsaker.
Tips! Om det är svårt att få biffarna att hålla ihop kan kokt, mosad potatis blandas ner i smeten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarnaVill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten! HelgmenynSvamp gillar ostSvamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg! |
|