![]() ![]() Svamprisotto![]() Smakrik skogssvamp ger en fyllig risotto med lyxkänsla. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Lägg svampen i en liten skål. Slå kokhett vatten över tills svampen är täckt och låt dra i 10 minuter. Sila av, men spara vätskan. Koka upp buljongen i en kastrull och håll den kokande under lock. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök på låg värme i några minuter, rör om då och då. Rör ner riset och låt fräsa en kort stund. Slå över svampspad och buljong (eller svampspad och vin) tills det täcker. Låt koka in och rör om ofta. Tillsätt mer vätska när den kokat in, tills all vätska är slut eller riset är mjukt med en hård kärna. Servera genast. ![]()
![]() 2 november 2021
Är det bara jag, men vad gör man med svampen efter den dragit klart? ![]() ![]()
![]() 22 oktober 2017
När ska svampen i då? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
När ska svampen i risotton?