Vegansk gräddfil?
Hej!Vad ska man ta istället för gräddfil o creme fraiche för veganer?Finns det nåt alternativ?
- Ewa
Det finns en rad olika sojaprodukter som påminner om gräddfil mm. En del av dem är ganska lika de med mjölk i om man använder dem i mat. Men om du vill göra någonting hemma som påminner om syrade mjölkprodukter så är det svårare. Till röror och kalla såser kan du mixa mandel som har en mild smak och sedan smaksätta med olja, kryddor och vinäger. Det kan ibland fungera men ligger smakmässigt långt från gräddfil. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LaxlasagneLaxen gillar pastaLax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... |
|