Inlagd svamp

 

  • 500 g färska champinjoner eller sopp
  • 1-2 gula lökar
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • dill
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 ml ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker

 

Skiva svampen och förväll den i en stor kastrull, låt vätskan vara kvar.

Koka ihop vatten, socker och ättikssprit, sila av vätskan från svampen och blanda i lagen.

Varva lök, svamp, kryddpeppar och dill i burkar tills de är helt fulla.

Häll över den varma lagen och låt vila minst ett dygn innan de serveras.

 

Läsarkommentarer


Kommentar av Patrik
11 augusti 2011

Det här receptet måste vara fel. 5 ml ättikssprit? Borde väl vara 10 gånger så mycket, dvs 5 cl. Om man ska ha normala inläggningsproportioner


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

bakatårta.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se