Inlagd svamp
Skiva svampen och förväll den i en stor kastrull, låt vätskan vara kvar. Koka ihop vatten, socker och ättikssprit, sila av vätskan från svampen och blanda i lagen. Varva lök, svamp, kryddpeppar och dill i burkar tills de är helt fulla. Häll över den varma lagen och låt vila minst ett dygn innan de serveras.
LäsarkommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! lyxspagetti4 X Carbonara!Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara! JulbrödHembakat bröd till julDet är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar. VinterpicknickGott i skidbackenJust nu vimlar skid– och pulkabackarna av sportlovsfirare i alla åldrar. Och bra mellanmål att ta med upp på backen eller i spåret är ett måste för orken och trivseln. Gör en omgång egna bars att ha i fickan eller väskan. Vill du någonting matigt passar piroger, mjuk picknickpizza eller pestosnurror fint. Fyllda pitabröd eller hembakade korvbröd förhöjer grillningen. Väl inne i stugvärmen passar rykande nybakta scones som allra bäst. Och framåt kvällen en värmande Irish coffee framför brasan! |
|
Det här receptet måste vara fel. 5 ml ättikssprit? Borde väl vara 10 gånger så mycket, dvs 5 cl. Om man ska ha normala inläggningsproportioner