Inlagda kikärtor

  • 1 burk kikärtor eller 2 dl kokta kikärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 msk buljongpulver, gärna lantbuljong
  • 1 msk socker, gärna rårörssocker
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1–2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl kokande vatten

 

Lägg alla torra kryddor i en skål eller kopp och häll över det kokande vattnet. Låt svalna.

Lägg kikärtorna i en glasburk, häll över kryddor, krossade tomater och vinäger. Om så behövs kan du hälla på lite extra vatten tills alla kikärtor är täckta. Ställ i kylskåpet och låt dra ett dygn.

Inlagda kikärtor passar till att komplettera en måltid med något mättande, eller för att göra en sallad eller lunchmacka mer matig. Gör gärna en större sats, kikärtorna håller minst några dagar i kylskåpet.

 

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annie
26 augusti 2015

"1 burk" kikärtor och krossade tomater. Hur mycket ska "1 burk" innehålla? :) Mvh

Kommentar av ddd
2 mars 2009

gott recept

 

 

 


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu