Randig paté

En annorlunda och färgglad rätt.

 

Vit fyllning

  • 4 dl palsternacka i bitar
  • 2 dl blomkål i små buketter
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 dl veganyoghurt
  • örtsalt

Gul fyllning

  • 4 dl morot i bitar
  • 2 dl potatis i bitar
  • 1 dl bovetemjöl
  • ½ tsk timjan

Grön fyllning

  • 3 dl spenat eller broccoli, i små buketter
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk körvel (kan ersättas med exempelvis timjan eller oregano)
  • 1 msk olja
  • vatten och buljongpulver

Tomatsås

  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Koka alla grönsakerna mjuka i vatten och buljongpulverblandningen. Mixa dem enligt grupperna ovan.

Blanda i mjöl och kryddor samt yoghurt.

Smörj en avlång form, t.ex. en brödform med olja. Lägg i färserna, en i taget och släta till ytan emellan.

Täck med aluminiumfolie och grädda i 200 grader i 1 timme.

Låt svalna och stjälp upp.

Kan serveras med varm eller kall tomatsås.

 

Läsarkommentarer

 


Kommentar av Pärla
5 december 2012

Skulle vara kul med en bild, så man vet vad man ger sig in på.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se