Randig patéEn annorlunda och färgglad rätt.
Vit fyllning
Gul fyllning
Grön fyllning
Tomatsås
Koka alla grönsakerna mjuka i vatten och buljongpulverblandningen. Mixa dem enligt grupperna ovan. Blanda i mjöl och kryddor samt yoghurt. Smörj en avlång form, t.ex. en brödform med olja. Lägg i färserna, en i taget och släta till ytan emellan. Täck med aluminiumfolie och grädda i 200 grader i 1 timme. Låt svalna och stjälp upp. Kan serveras med varm eller kall tomatsås.
Läsarkommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. |
|
Skulle vara kul med en bild, så man vet vad man ger sig in på.