FalafelHemgjorda falaflar är lätta att göra. Och mycket goda! Servera med couscous, bröd eller bulgur. Du behöver
Gör så här:Använder du konserverade kikärtor sköljer du dem i kallt vatten. Skala och dela löken och vitlöken. Mixa kikärtorna tillsammans med kryddor och lök tills du får en jämn smet. Men mixa inte för länge, den ska inte vara helt slät. Om det behövs kan lite vatten tillsättas. Smaka av med salt och peppar. Forma nu smeten till små bollar som plattas till biffar. Det är gott och enkelt att panera falaflarna, gärna i sesamfrön och grahamsmjöl eller mannagryn. Panering kan även få falaflarna att hålla ihop bättre. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Stek falaflarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Vänd och stek färdigt på lägre värme. Servera nystekta tillsammans med grönsaker, sallad, bulgur eller i pitabröd. Tips: Om det är mycket svårt att få falaflarna att hålla ihop kan en kokt potatis mixas med smeten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! GratängreceptGoda gratänger värmer
Att låta middagen sakta koka samman i ugnen medan man själv dukar är en bra början på en god kväll. Bekvämt, tidseffektivt men framförallt gott! |
|
Var tog majsstärkelsen vägen?