![]() ![]() Pizzabullar![]() Perfekt till utflykten. Går att servera varma eller kalla, allt efter smak! 25 st Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Deg: Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst, salt och socker. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in 10 deciliter av vetemjölet och knåda länge. Gärna 10 minuter med maskin. Låt jäsa till dubbel storlek (30-45 minuter beroende på vilken temperatur luften runt degen har). Fyllning: Hacka de soltorkade tomaterna fint. Häll dem i en tekopp eller liten skål och häll det kokande vattnet över. Låt stå och svälla. Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja. Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Rör även i de soltorkade tomaterna och låt koka ihop några minuter till en tjock sås. Stjälp upp degen på bakbordet. Knåda den så att luften går ur och dela i två bitar. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Pensla lite vatten på ena långsidan, detta kommer att fungera som lim när du rullar ihop degen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Dela varje rulle i 2 till 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter. ![]()
![]() 7 april 2016
MUMSIGT:-) ![]() ![]() ![]() ![]() 2 april 2011
Provar nu, och hoppas det blir bra! ![]() ![]() ![]() ![]() 28 januari 2010
visa gärna bilder till ![]() ![]() ![]() ![]() 17 februari 2009
mums!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
13 eller 10 dl mjöl, det är en viss skillnad, knappast 3dl till utbakningen och det står heller inte Vad är tanken?