![]() ![]() Fylld gul paprikaEn färgglad rätt till påskbordet! (4 port)
Koka ris, buljong och linser tillsammans i cirka 30 minuter. Låt svälla på eftervärmen om det finns någon vätska kvar. Skala och hacka löken och moroten i små bitar. Fräs i oljan på svag värme, bland med ris- och linsröran. Skiva de gröna oliverna och blanda ner även dem. Skär bort stjälkfästet på paprikorna, vrid till och dra ut fröhuset. Skölj ur resten av kärnorna. Kolla om paprikorna kan stå upp. Annars kan du skära bort bara toppen på paprikan så att den får bättre balans. Undvik att skära in i frukten. Koka dem i två, tre minuter i saltat vatten (1/2 tsk salt per ½ l vatten). Ta upp dem och placera i en ugnsfast form. Klicka i fyllningen till brädden på paprikorna. Blanda oregano, svartpeppar och salt med tomatjuicen. Häll runt paprikorna. Gratinera i 175 graders värme i cirka 25 minuter.
Läsarkommentarer
Kan man inte fixa så att de som testat och gjort recepten kan (om de vill) ta bilder på rätten och lägga upp? ![]() ![]() ![]()
|
|
nice ;)