Pastasås med röda linserRöda linser är en bra bas i pastasåser. Prova det här receptet med mycket smak och lite hetta! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna moroten och palsternackan. Rensa och strimla lök, vitlök och purjolök. Skär vitkålen fint. Fräs grönsakerna i olivolja tills de fått lite färg. Späd med 3-4 dl vatten och tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Krydda såsen med peppar, honung och chilipulver. Låt såsen småkoka i cirka 15 minuter. Späd eventuellt med mera vatten och tillsätt linserna. Låt linserna koka mjuka i cirka 15 minuter - de ska inte koka sönder. Smaka av med salt och peppar och servera med fullkornspasta. * OBS! Många som äter vegankost väljer att utesluta honung ur kosten. Om du inte äter honung väljer du istället rårörsocker! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Rivfjöder
16 maj 2015
1 passerade tomater... En vadå? Kommentar av
rawr
17 december 2010
La till majs också, blev jättegott! Kommentar av
MMM
11 november 2010
Man behöver inte ens laga det där för att se att det blir bra! Lär ju gå fort att göra också, kanon! Kommentar av
en pojkvän till vegan
15 april 2009
tja hur noga är det med veganmat får man äta honung eller ej bara undrar :P
Redaktionens kommentar
Vad man får äta är upp till var och en :) Men många veganer undviker honung då det är en produkt som kräver att man odlar/ utnyttjar bin för att producera den.
Svar av jenny e
29 november 2011
Som vegan är jag förvånad att honung är med i receptet- det är missvisande för dem som inte vet så mycket om veganism och ska laga till veganer (som min svärmor som lagade en version av denna sås) Kommentar av
Ej vegan
3 februari 2009
Vore bra om det fanns en utskriftsvänlig version att klicka på.
Redaktionens kommentar
Vi tar till oss din åsikt!
Kommentar av
Ej vegan
3 februari 2009
Detta var en god sås med krämig konsistens. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorPannkakor är svaret!Pannkakor hamnar i den absoluta toppen bland våra husmansfavoriter. Smeten går snabbt att vispa ihop och pannkakorna görs enkelt glutenfria eller veganska. Förpassa inte pannkakorna till efterrättshörnet! Gör dem istället grövre med rågmjöl och duka upp en buffé med pålägg: frukt, grönsaker, ost, matyoghurt... När alla får välja själva ropar ingen efter sylt. Eller koka ärtsoppa och servera pannkakor eller plättar till efterrätt, som traditionen bjuder. Fram med stekpannan bara! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
När kommer basilikan in i receptet?