![]() ![]()
Pajdeg utan margarin?
![]() Jag lagar ibland veganmat till en återkommande gäst. Inga problem, tycker jag, förutom när det kommer till margarin som jag själv undviker helt. Kan man laga en bra, vegansk pajdeg utan margarin? Gärna tips som passar för både mat- och efterrättspajer!
- E
![]() Visst går det att göra pajdeg utan margarin. Men det är inte samma sak att arbeta med och den kommer inte att smaka likadant. Bäst tycker jag man lyckas med rapsolja och lite inblandning av kokt potatis. Lite salt behövs också. Till efterrätt skulle jag satsa med på smulpaj än pajbotten. En bra smuldeg går ofta fint på olja, havregryn, vetemjöl nötter eller frön och råsocker. ![]() ![]() 3 november 2012
I många hälsodieter är margarin sett som en av de mest cancerskapande mat"sorterna". I många fall ses det till och med nyttigare att äta riktigt smör än margarin just för att det är så bearbetat och så lite likt originalprodukt. ![]() ![]() ![]() 19 juli 2012
Om du kan tänka dig använda ekologisk kokosolja så kan det fungera kanske. Om du inte vill ha kokossmak kan du ta en kokosolja utan lukt & smak (sk deodoriserad). Har provat att göra smulpaj, och har även bytt ut margarin i andra rätter (bullar, kakor, bröd m m) med gott resultat. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Det finns ju mjökfritt margarin....!