Vegansk festmat?
Jag har fått i uppgift att laga en festlig middag till ett bröllop. Paret som skall gifta sig är veganer och vill servera veganmat till alla gästerna. Har du några tipps på några trevliga och festliga förrätter och varmrätter som är relativt enkla att laga till ca 80 personer.
- Ronja
Om du vill laga mat till en så stor skara relativt enkelt föreslår jag rätter som är lätta att laga i stora kärl och som kan stå klara i förväg och värmas. Pajer är bra. Gratänger likaså. Grytor (kikärts, lins, grönsaks, tofu etc. )kan fungera, om du har möjlighet att kyla och värma på ett smidigt sätt. Som förrätt är soppa ett bekvämt alternativ som är lätt att ha färdigt. Efterrätter som är enkla att hantera till många är till exempel choklad/ kladdkakor och frukt/ bärpajer. Att arrangera maten i buffé är också ett bra sätt att jobba när det handlar om så många gäster. Hembakat bröd höjer stilen på kalaset.
Redaktionens kommentar
Inte helt lätt... Men kanske miso är ett bra val?
Svar av K@rin
26 januari 2017
Kapris, oliver blir gott Kommentar av
Claudia
30 december 2010
har du nåt recept på vegansk rätt som går att göra snabbt? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! |
|
Skulle vilja göra en Janssons frestelse ,vego, så lik som möjligt .
Har du tips vad man kan få till som den salta ansjovisen ?
mvh. Agneta