![]() ![]() Vegansk pizza![]() Pizza kan varieras med veganska pålägg i oändlighet, men när osten utesluts är det bra att välja riktigt smakrika pålägg som oliver och grillade grönsaker. Du behöverReceptet är för 2 personer. Pizzabotten
Tomatsås
Fyllning
Gör så här:Börja med att göra pizzabottnen. Lös jästen i lite av vattnet (det går bra med kallt vatten, 37-gradigt vatten gör att bakningen går snabbare). Tillsätt resten av vattnet och därefter socker, salt och olja. Arbeta i mjölet lite i sänder och knåda därefter degen smidig i 5-10 minuter (den längre tiden om du knådar för hand). Låt jäsa i 30-45 minuter. Koka under tiden tomatsåsen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré och vatten, smula ner örterna och smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka samman på låg värme tills såsen tjocknat. Ansa champinjonerna. Hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna och fräs champinjoner och lök tills de börjat ta färg. Ställ åt sidan. När degen jäst färdigt kavlas den ut till två runda pizzor eller en som räcker till en plåt. Pensla bottnen, ända ut på kanterna, med 1 msk olivolja och bred ut tomatsåsen. Fördela champinjoner, oliver och paprika över pizzan. Strö över pumpakärnorna och eventuellt riven, vegansk ost. Grädda pizzan i 225-250 grader tills bottnen är färdig cirka 12-15 minuter. Lyft lite i ena kanten för att kontrollera att den inte är mjuk. Strö över oreganon och servera. ![]()
![]() 16 maj 2014
Man behöver inte jäst till pizzabotten, innebär bara en väntan på 30 min. Blir ingen skillnad i smak eller konsistens. Skippa jästen. Kan för övrigt ha olivolja i degen oxå. För övrigt kan habanero, jalapeno eller chili vara gott på pizzan. Kronärtskocka funkar oxå. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
jag gillar pizzan