Veganska matlådor?
Jag studerar och det är väldigt dyrt att köpa vegansk mat i skolan varje dag. Har du några bra tips på veganska matlådor som håller i ett par timmar?
- Klara
Hej Klara! Visst kan du spara pengar på att ta med egen mat! Kan du värma maten? Här är några enkla, kalla förslag: Sallader med bulgur, ris, hirs, pasta eller korngryn, smaksatta med vinäger, oljor, örtkryddor buljong eller salt. Tillsätt oliver, soltorkade tomater, kapris eller vitlök och gärna mjölksyrade grönsaker. Komplettera med baljväxter i form av ärtor, bönor, kikärtor etc. Svamp är gott, både färsk och inlagd. Och gärna grönt efter säsong, som sallad, mangold, gurka etc. En sådan "sallad" är både matig, lättvarierad och håller sig fint. Mattips som du kan värma: Pastarätter med sås/ gryta, typ linsgrytor, kikärtsbiffar. De håller sig bra och går fint att värma. Även lasagne är tacksamt att ha som lunchlåda. Sedan får man inte glömma kalla pannkakor! Eller kall pizza/ piroger. Lätt, billigt och hållbart! Lycka till med lunchlådorna! / Magnus MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... |
|