SquashsoppaEtt lättlagat recept med mild och god smak! Squashsoppan blir fint krämig och får en vacker färg med både gul och grön squash, tack vare att den mixas slät. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Ansa och tärna squashen. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan i en kastrull stor nog att rymma soppan. Tillsätt squashen och låt den få lite färg. Pressa ner vitlöken, lägg i rosmarin. Späd med buljong och rör ner tomatpurén. Låt soppan koka 15-20 minuter under lock. Mixa sedan soppan helt slät i en mixer eller med en stavmixer. Låt koka upp på nytt och späd eventuellt med mera buljong eller vatten. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt soppan stå på svag värme ytterligare 10 minuter. Serveras gärna med stekt svamp som varje gäst själv kan lägga i sin tallrik. Och bjud ett gott bröd till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! |
|
194 kalorier per portion. Lite över 200 om du äter stekt svamp till.
- Inget D och B12, Retinol (form av A)
- För lite av Selen, Zink, Kalcium, Järn, kalium, magnesium, B6, B2, B1, protein (3,9 gram) och folsyra.
- C är det enda som klarar gränsen för en lunchmåltid.
Glöm inte din mineral/vitamintablett!