Ett utmärkt veganrecept till Alla hjärtans dag!
Vaniljhjärtan
Deg:
Blanda margarin och socker ordentligt. Tillsätt mjölet och rör sedan i vattnet. Låt vila kallt i en halvtimme eller mer.
Vaniljkräm:
Blanda mjölk och potatismjöl i en kastrull. Sätt på medelvärme. Rör hela tiden, tills en kräm bildats. Det är viktigt att inte avbryta rörandet, för då kan klumpar lätt bildas, särskilt i början, innan allt potatismjöl fått krämen börjat tjockna. Tag av från plattan, rör i salt, socker och vanilj. Rör i margarinet. Låt svalna. Om du har bråttom kan du ställa kastrullen i ett vattenbad i diskhon.
Hjärtan: Skålformade hjärtformar behövs. De finns i välsorterade butiker för kökstillbehör. Kavla degen tunt (2-3 mm) och lägg en liten lapp som täcker hjärtformens botten och hänger över kanterna. Tryck mjukt ner degen i formen. Klicka i vaniljkräm så att formen nästan fylls. Tag ett lock av samma tjocklek och lägg ovanpå. Genom att nypa med fingrarna på kanten av hjärtanformen får du bort den överflödiga degen och förseglar hjärtat. Grädda i c:a 12 min i 225 graders värme. Stjälp upp på smörpapper och låt svalna. Pudra över extra vaniljsocker.
Läsarkommentarer
Ett vegarecept med smör/margarin som ingrediens,..? Intressant.. Men suck, finns ju mjölkfritt Hej Hej! Jag undrar om vaniljhjärtan skulle kunna bakas i förväg och frysas in? Håller de i frysen samt att tinas upp igen? väldigt många bra recept! lägg gärna upp bilder men, margarin är inte veganskt? Men det finns mjölkfritt margarin.. Ska det verkligen inte vara någon mandel i? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorLättbakad sockerkakaIbland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari. GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltPeppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon. Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Tack för ett riktigt superbra recept! :)
Till de andra som inte ens är veganer vad bryr ni er ens vilka ingredienser vi använder oss av.