Sallad på naket kornNaket korn är ett gammalt sädesslag som börjat odlas igen i Sverige. Finns i hälsokostbutiker och ibland i matbutiken. Hittar du inte naket korn kan du laga salladen med hel dinkel i stället. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka löken, vitlöken och palsternackan. Fräs dem försiktigt i en matsked olja i botten på kastrullen du ska koka kornet i. Den ska bli mjuk men inte ta för mycket färg. Tillsätt korn och buljong och koka upp. Låt sjuda under lock i cirka 30 minuter, tills kornen mjuknat men har lite tuggmotstånd. Låt kornet svalna. Blanda vinäger, olja, soja, rårörsocker och timjan. Rör ner i kornet. Blanda ner ärtor och majs. Dekorera med tomat och timjan. Servera som tillbehör till varmrätter med svamp eller ugnsbakade zucchinis. Tips: Salladen går fint att servera som varmt tillbehör. Värm i panna med lite olja och smaksätt till exempel med curry. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. PastareceptBästa helgpastanPasta är möjligheternas mat. De enklaste pastasåserna med ost eller skinka slänger du snabbt ihop till vardags. Eller kanske snabblagad gratäng på bogfläsk eller lax? En god köttfärssås eller broccolisås är också lättlagat. Men till helgen skapar vi festmat med pasta, som lammfärslasagne, fläskfilésås, vegetarisk lasagne eller cannelloni med lax. Servera tillsammans med vitlöksbröd och grönt och helgen är räddad! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Naket korn skall ligga i blöt minst 8-10 timmar innan det kokas.