Sallad på naket kornNaket korn är ett gammalt sädesslag som börjat odlas igen i Sverige. Finns i hälsokostbutiker och ibland i matbutiken. Hittar du inte naket korn kan du laga salladen med hel dinkel i stället. Du behöver
Gör så här:Skala och finhacka löken, vitlöken och palsternackan. Fräs dem försiktigt i en matsked olja i botten på kastrullen du ska koka kornet i. Den ska bli mjuk men inte ta för mycket färg. Tillsätt korn och buljong och koka upp. Låt sjuda under lock i cirka 30 minuter, tills kornen mjuknat men har lite tuggmotstånd. Låt kornet svalna. Blanda vinäger, olja, soja, rårörsocker och timjan. Rör ner i kornet. Blanda ner ärtor och majs. Dekorera med tomat och timjan. Servera som tillbehör till varmrätter med svamp eller ugnsbakade zucchinis. Tips: Salladen går fint att servera som varmt tillbehör. Värm i panna med lite olja och smaksätt till exempel med curry. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! OmelettSäg omelett!Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Naket korn skall ligga i blöt minst 8-10 timmar innan det kokas.