Grön tomatgrytaEn läcker höstgryta där även de tomater som inte hunnit mogna helt kommer till sin rätt! Servera med din favoritpasta och en god sallad. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna lök och morötter fint. Fräs dem några minuter i olja i en kastrull stor nog att rymma grytan. Lägg i linserna och låt fräsa med ytterligare några minuter på låg värme. Tillsätt ingefäran och rosmarin. Pressa ner vitlöken. Skär äpplet i klyftor, strimla paprikan och skär tomaten i tärningar. Tillsätt hälften av de gröna tomaterna och alla andra grönsaker och späd med havredryck eller vatten. Rör ner tomatpurén. Låt grytan koka upp och sedan småputtra under lock i 15 minuter. Alla grönsaker ska bli riktigt mjuka. Smaka av med salt, peppar och råsocker. Tillsätt resten av de gröna tomaterna. Späd med mera vatten eller havredryck om grytan är för tjock. Låt grytan stå på svag värme 10-15 minuter, gärna längre, så växer smaken fram. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara. Glutenfria småkakorGlutenfritt kalas med smaker för alla!Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av! Koka syltBär kvar i frysen?Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen. På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar! |
|