Marinerade champinjonerFå tillbehör är så enkla att svänga ihop och ger så fin smak som marinerad svamp. Servera till pastarätter eller på buffén. Du behöver
Gör så här:Rensa svampen och skär den i stora bitar. Skala och finhacka löken och blanda den med de övriga ingredienserna till marinaden. (Stöt gärna kryddorna i en mortel så ger de mera smak.) Låt svampen dra i marinaden minst 15 minuter innan svampen läggs upp och serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. |
|