Snabb wokEnkelt och gott! Perfekt mat när du vill bjuda på någonting riktigt värmande. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och vitlöken. Skala och strimla morötterna. Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak. Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok. Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.) När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker. Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga. Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar. Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter. Kommentar av
Sandra R
28 januari 2014
Woken gick snabbt att göra och smakade himmelskt! Vi kommer att göra den fler gånger. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! LasagneSmakfull pastaEn ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit. Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! |
|
Sjukt gott!!!