Veganmat på kalaset?
Letar ett bra recept på vegan mat att bjuda på ett 50 årskalas. En gäst är vegan. Vi andra ska äta köttbricka med frukter och potatisgratäng till. Vad ger jag veganen?
- anna
Satsa gärna på mat som går ihop med den meny du har i övrigt. Gör en potatisgratäng med sojagrädde (eller liknande produkt) så har du en bra grund. Fruktfatet är inga problem - det kan alla äta om du serverar det avskilt från köttet. Istället för kött kan du antingen välja halvfabrikat (finns mängder av djupfrysta produkter) eller satsa på någon enkel ugnsrätt. Auberginer eller svamp är tacksamt och lätt att fylla med en god tomatsås, täcka med nöthack och gratinera. Likaså är broccoli, blomkål och tomater sådant som passar fint att ugnsgratinera i en sås och som matchar kötträtten någotsånär. Biffar på hirs, kikärtor eller bönor fungerar också bra om de serveras med en enkel tomatsås.
Redaktionens kommentar
Tack för berömmet! Tyvärr har vi inte möjlighet att ha en sådan energikoll i nuläget.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! OmelettSäg omelett!Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! SconesBaka scones på höstkanten
Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör. |
|
Hej, jag tränar en hel del och äter och lagar gärna veganmat men undrar ofta om det blev en näringsmässigt riktig maträtt jag komponerat? Det skulle vara intressant att se era fina och goda rätter kompletterade med en "energikoll" hur mycket fett, protein och kolhydrater innehåller varje rätt :-)