Veganmat på kalaset?
Letar ett bra recept på vegan mat att bjuda på ett 50 årskalas. En gäst är vegan. Vi andra ska äta köttbricka med frukter och potatisgratäng till. Vad ger jag veganen?
- anna
Satsa gärna på mat som går ihop med den meny du har i övrigt. Gör en potatisgratäng med sojagrädde (eller liknande produkt) så har du en bra grund. Fruktfatet är inga problem - det kan alla äta om du serverar det avskilt från köttet. Istället för kött kan du antingen välja halvfabrikat (finns mängder av djupfrysta produkter) eller satsa på någon enkel ugnsrätt. Auberginer eller svamp är tacksamt och lätt att fylla med en god tomatsås, täcka med nöthack och gratinera. Likaså är broccoli, blomkål och tomater sådant som passar fint att ugnsgratinera i en sås och som matchar kötträtten någotsånär. Biffar på hirs, kikärtor eller bönor fungerar också bra om de serveras med en enkel tomatsås.
Redaktionens kommentar
Tack för berömmet! Tyvärr har vi inte möjlighet att ha en sådan energikoll i nuläget.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! BakelserEgna mazarinerMazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden! BagelsFrukt eller chokladBagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels? Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!
|
|
Hej, jag tränar en hel del och äter och lagar gärna veganmat men undrar ofta om det blev en näringsmässigt riktig maträtt jag komponerat? Det skulle vara intressant att se era fina och goda rätter kompletterade med en "energikoll" hur mycket fett, protein och kolhydrater innehåller varje rätt :-)