![]() ![]()
Glutenallergi och vegan?
![]() Glutenallergiker och vegan, har du några tips och idéer då have mjlk osv inte går att äta för min del. Jag känner mig lite vilsen då de i min närhet inte tycker att det passar att vara vegan och gluten, men jag vill absolut inte äta kött. Hur gör jag? Några bra recept och tips?
- Madelen
![]() Det kan bli svårt att hitta en ballanserad kost som passar dig, det kan jag hålla med om. För den som undviker mjölkprodukter av olika slag gäller det ju att få i sig vad man behöver från växtriket. Jag brukar ofta förespråka baljväxter av alla slag som en bra bas, tillsammans med rotfrukter, gröna grönsaker, frukt osv. Men i ditt fall vill jag inte komma med några råd och tips, jag tycker du ska ta kontakt med en dietist som är specialist att sätta samman mat på rätt sätt. I annat fall är det lätt hänt att du får en skadligt ensidig kost. ![]() ![]() 7 augusti 2014
Vad äter en vegan till frukost? Kan jag bjuda en vegan på kräftor? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() 13 maj 2014
Vill bara påpeka att havre inte är gluten!!! Så havreprodukter likaså mandel, ris och kokosmjölk går bra! ![]() ![]() ![]() ![]() 18 mars 2021
Havre som inte är tvättat kan innehålla gluten och havredrycken ska det stå glutenfri på för att en person med celiaki ska kunna dricka den. Ikaffe innehåller för mycket gluten så därför ska den inte drickas av en glutenintolerant person. ![]() ![]() ![]() 27 juli 2012
Fungerar verkligen inte havremjölk? Jag är själv glutenintolerant, och dricker havremjölk. Havre i sig innehåller ju inte gluten, dock brukar jag undvika annat än Sempers rena havre vid bak och liknande. Men har konsulterat en del av mina dietböcker och havremjölk innehåller inte gluten, och om det gör det så ligger dessa lååångt under gränserna. Jag känner mig ganska säker på den saken, eftersom jag är mycket känslig och reagerar mycket kraftigt på gluten med kräkningar inom ett par timmar. Är övertygad om att havremjölk är fritt fram. ![]() ![]() ![]() 7 juni 2011
hoppas ngn fortfarande kikar in här, men det finns en bra receptbok, som jag själv har som heter The Gluten-Free Vegan av Susan O'Brien. Finns för ca 100kr på adlibris.com. Hoppas det löser några av dina problem. ![]() ![]() ![]() 24 april 2011
bovete, alla olika sorters ris, quinoa, hirs, amarant, nötter och frön av alla de slag, linser rotfrukter... det finns hur mycket som helst att ta av. gör mjölk av sesamfrön eller mandel det är mycket näringsrikt. skaffa en bra mixer med en sil-insats. ![]() ![]() ![]() 18 juli 2010
Jag förstår inte. Av vilken anledning skulle är det ett problem att kombinera vegansk kost med en glutenallergi? Grönsaker, baljväxter, nötter, sojaprodukter osv innehåller inget gluten och är en fullvärdig kost. När det gäller mjölk, grädde och andra "mejeriprodukter" finns andra varianter baserade på soja och ris. ![]() ![]() ![]() 14 december 2010
Håller fullständigt med Veganen. den veganska kosten är inte alls ensidig utan går att variera i oändlighet. Så du kan lugnt äta glutenfri mat utan att orsaka djurens lidande! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Man kan lätt göra sin egen havremjölk från glutenfria havregryn. Jag använder stavmixer och en chufamix, vilket är ett behändigt hjälpmedel för att snabbt kunna sila av det grövsta. Jag blandar 1,5 dl havregryn med 7,5 dl vatten, en nypa salt, en nypa vaniljpulver, två dadlar utan kärna, 1 tsk kokosolja, mixa 1 minut, sila från, klart! Förvaring 4-5 dagar i kylskåp.