Kaka utan mandelmassa?
Hej! Jag ska baka en glutenfri och nötfri kaka. Grunden i kakan är mandelmassa. Kan man byta ut mandelmassan mot något annat tror du? Mvh Matilda
- Matilda
Det är svårt när jag inte vet så mycket om kakan. Men ibland kan man byta mandel mot solrosfrön eller pumpafrön, som mixas tillsammans med socker och eventuellt vatten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Varma sopporSnabb ärtsoppaMixat är inte slätstruket! Gör grön ärtsoppa och locka fram smaker på några minuter. FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan. Glutenfri pajBaka bäst glutenfritt
Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Du vet väl att mandel inte är en nöt det är en kärna och nötallergiker tål med andra ord mandel. Jag är själv nötallergiker och älskar mandelmassa.