I stället för import?
Soja och linser är vanliga proteintillskott, men importerade. Finns det något annat att ersätta kött med som inte är importerat? Som exempelvis går att få tag på hos lokal bonde?
- - Johanna
Jadå, det finns, men det är lite svårare att hitta. Först och främst kan man leta efter bönor av olika slag. Brytbönor, bondbönor, vaxbönor... Sedan vill jag slå ett slag för ärtorna. Vanliga gula ärtor finns svenskodlade och ekologiska. De går att använda i stället för kikärtor i till exempel biffar och till röror. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKnapriga småkakorSmåkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt! KladdkakorFikadags!Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagMamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee. |
|
Hej!
Man kan odla sina egla bönor, linser, m.m i en vanlig balkonglåda eller kruka. Bönor är enklast, sedan kan man experimentera med annat. Vitsen är att man köper första påsen men sedan förblir all odling lokal.
Annars kan man utöka protein-intaget genom att gro groddar, man kan göra det i princip med vilka frön som helst.