JulgrötJulen är varm och kryddstark. Naturligtvis behövs även pepparkakor och en saffransbulle! Och julgröten, så klart! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka ihop riset och vattnet. Lägg i kanelstången och havremjölken och låt svälla på eftervärmen. Alternativt: koka tills gröten tjocknat. Tillsätt sojagrädden i slutet tillsammans med sockret. Servera med havremjölk.
Redaktionens kommentar
Havredryck tillverkad enbart av havre, vatten och salt är helt vegetabiliskt.
Kommentar av
Anonym
10 november 2010
Kan man göra julgröten utan kanelstång, sojagrädde och socker? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängerVärmande och matiga potatisgratängerEnkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.
Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda! |
|
Hm, jag har lärt mig att veganer inte äter havre, men hör ingar havremjölk i recepten..
Fundersam